Ingyenes program az egészségért

Ősszel három újabb állomásra érkezik az 5. éve futó Richter Egészségváros családi programsorozat, melyhez most a hírességek mellett Keleti Andrea táncművész is csatlakozott. A cél változatlan, felhívni a figyelmet az egészségmegőrzés és a megelőzés fontosságára. Az ingyenes és teljes körű szűrővizsgálatok mellett a program különlegessége, hogy a látogatók a helyi kórház működését is támogatják, hiszen részvételükkel és aktivitásukkal több ezer forinttal is növelhetik a Richter Gedeon gyógyszercég által felajánlott 2 millió forintos alapadományt. A program sikerességét bizonyítja a gyógyszergyár által eddig kiosztott 125 millió forint támogatás.

 

Szeptemberben Keleti Andrea táncművésszel kiegészülve ismét útjára indul a családi programsorozat, Berettyóújfalu és Dombóvár mellett Pesterzsébet ad otthont a rendezvénynek. Programokban az őszi szezonban sem lesz hiány: 25 sátorban, a helyi kórház több mint 50 egészségügyi szakembere ingyenes, teljes körű szűrővizsgálattal, egészségügyi tanácsadással, érdekes, sokakat érintő témákkal foglalkozó előadásokkal, fitnesz- és gyermekprogramokkal, helyi fellépőkkel várja a látogatókat.

 

A rendezvényen az egészségügyi szűrések mellett a lelki eredetű problémák is előtérbe kerülnek, többek között a depresszió és a szorongás, feledékenység, de olyan komoly témákról is lesz szó Rácz Zsuzsa írónő tabuk nélküli kötetlen beszélgetésén, mint például az anya-lánya kapcsolat vagy az Aranyanyu díj kapcsán az egészségügyben és a pedagógusként dolgozó nők munkájának elismerése. A Richter a Nőkért sátorban Béres Alexandra fitnesz világbajnokkal és Keleti Andrea táncművésszel is találkozhatnak a látogatók, akik az előadásaik során a hétköznapokba is könnyen beilleszthető életviteli és táplálkozási tanácsokkal igyekszenek irányt mutatni az érdeklődőknek.

A programok közül nem hiányozhat Katus Attila tornája sem, de gyógytornán vagy akár fitnesz eszközök segítségével is lehetőség nyílik átmozgatni a testet és újult erővel, felfrissülve folytatni az eseménydús napot.

 

A rendezvényen mindenki megtalálja a helyét, a gyerekek sem fognak unatkozni, ugyanis elsősegély bemutatóval, bábszínházzal, arcfestéssel és kézműves sarokkal várják őket, amíg a szülők ellátogatnak a különböző szűrésekre: prosztata (PSA) szűrés, csontritkulás-csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, neuropátiás fájdalomszűrés, bőrgyógyászati szűrés, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlymérés elvégeztetésére is van lehetőség egyetlen szombat alatt. A helyszínen Jaksity Katalin műsorvezető, a rendezvény háziasszonya gondoskodik, hogy a látogatók értesüljenek minden programról, amiből nem lesz hiány. A szűrések között lehetőség van találkozni és néhány szót váltani Rudolf Péter Kossuth-díjas színésszel, vagy akár kérhetik kedvenc slágerüket Garami Gábortól a Class FM élő kívánságműsorában.

 

A városlakók ráadásul nem csak az egészségükért tehetnek, ugyanis a Richter Gedeon gyógyszercég 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a helyi kórház számára, amely összeget minden látogató részvételével és minden egyes aktivitásával további 300 Ft-tal növelhet. Az 5 év alatt a gyógyszercég segítségével mintegy 125 millió forint adományt tudtak így összegyűjteni a lakosok kórházaknak. Júniusban Ajkának csaknem az eddigi legmagasabb összegű adományt is sikerült felülmúlnia, megmutatta, hogy milyen összefogásra lehet képes egy kisváros és az eső sem moshatja el a lelkesedést és a jókedvet. Az első helyet azonban még egy városnak sem sikerült megszerezni Karcagtól, de most itt az újabb lehetőség, hogy megdöntsék a rekordot.

 

A Richter Egészségváros őszi helyszínei:

2013. szeptember 7. – Berettyóújfalu, Szent István tér

2013. szeptember 21. – Pesterzsébet, Kossuth Lajos utca

2013. szeptember 28. –Dombóvár, Szent István tér

 

A Richter Egészségváros programban résztvevő egészségügyi intézmények az adományból tervezett eszközök/fejlesztések:

 

Gróf Tisza István Kórház, Berettyóújfalu- DTX-200 alkar DEXA csontsűrűség mérő eszköz beszerzése

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Pesterzsébet- hordozható lélegeztető készülék és sürgősségi kocsi beszerzése

Dombóvári Szent Lukács Kórház, Dombóvár- „Baba-barát kórház” szülőszobájának infrastrukturális felújítása és szükséges orvos technológiai eszközök beszerzése

 

  • Megosztom