Ingyenes internet a balatoni strandokon

Hipernet Roadshow-val járja körbe a Balatont a Telenor júliusban és augusztusban. A vállalat munkatársai minden szombaton és vasárnap másik strandra települnek ki. A helyszíneken ingyenes internetezési lehetőséget biztosítanak a strandolóknak egy hatalmas ballonról, de bárki olyannak is segítenek, aki csak a lemerült mobilját szeretné feltölteni.

Budapest után a Balaton partjára települő Hipernet Roadshow következő állomása Keszthelyen lesz, a későbbi helyszínek listáját pedig itt lehet megtekinteni. A strandokra egy-egy hétvégére kitelepülő telenoros különítmény minden pihenni vágyónak segít jobbá tenni a balatoni élményeket függetlenül attól, hogy a nyaralók melyik mobilcég ügyfelei.

A Hipernet Roadshow helyszínein a hoszteszektől Hipernet-hotspot-kódkártyákat kaphatnak az érdeklődők. Ezeken olyan egyedi kódok találhatók, amelyekkel a Hipernet nevű hotspot-hálózatra lehet kapcsolódni bármilyen okostelefonnal, táblagéppelel vagy laptoppal. A promóció célja, hogy a felhasználók valós körülmények között bizonyosodhatnak meg a Hipernet által nyújtott sebességről függetlenül attól, hogy a Telenor ügyfelei-e, vagy sem. A hipernetes standok mellett a lemerült mobilok feltöltésében is segítenek a telenorosok, akik minden ismert készüléktípussal kompatibilis töltővel rendelkeznek.

A roadshow helyszínein az érdeklődők a Telenor Felfedező magazin nyári különszámát is megkaphatják ajándékba, amelynek melléklete egy egyedi, „Hipernet powered” felirattal ellátott, kék strandlabda.

A Telenor egyébként kiemelten kezeli a balatoni régiót, ahol a korábbi évek tapasztalatai alapján júliusban és augusztusban minimum két és félszeresére, de a turisták körében különösen népszerű településeken – például Siófokon –, akár hat-nyolcszorosára is emelkedik a Telenor mobilhálózatának forgalma. A turisták rohamára a Telenor kapacitásbővítéssel készült, hetvenhét balatoni bázisállomását tette alkalmassá a leggyorsabb Hipernet elérésére, a nyár végéig pedig további bővítéseket tervez. A Hipernet-hálózat mostanra már 95 százalékos lakossági lefedettséget biztosít a telenoros felhasználók számára.

  • Megosztom