Indul a #köszibudapest kampány

A #köszibudapest kampány célja, hogy korrajzot fessen a jelen Budapestjéről olyan karakterek segítségével, akik közvetíteni tudják a főváros sokszínűségét. A kampányhoz – mások mellett – olyan ismert budapestiek adták az arcukat mint Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Jordán Adél, Szabó Kimmel Tamás, Adorjáni Bálint, Hervé-Lóránth Ervin, Farkas Franciska, Buda Márton, Éder Krisztián és Lakatos Márk. A fotókiállítás június 25. és 28. között tekinthető meg a Budapest Essentials margitszigeti fesztiválközpontjában.

A #köszibudapest kampány keretében Viszlay Márk kapta lencsevégre a jellegzetes budapesti karaktereket, akiket arra kértek, osszák meg pár sorban a gondolataikat, meséljék el saját történeteiket a fővárosról. Ezek felhasználásával egy online emlékkönyvet készítenek a szervezők, amiben leírják:

miért büszkék Budapestre,
mit szeretnek benne a legjobban,
mit tartanak a legpozitívabb fejleménynek a város életében,
mit mutatnának meg először egy külföldre érkező barátjuknak,
milyen helyekre és élményekre emlékeznek majd vissza a legszívesebben,
mit tettek/tesznek/tehetnek még Budapestért,
milyen jövőt képzelnek el a fővárosnak,
mitől budapesti egy budapesti.

A #köszibudapest kampány során a következő karakterekkel dolgoztak együtt:

fürdős bácsi
chef
kisgyerek
zenész, DJ
ruhatervező, designer
modell
színész
újságíró, blogger
sportoló
műsorvezető
politikus
fotós
stylist
képzőművész

Fotókiállítás is lesznek

A fotók felhasználásával egy kiállítást szerveznek. Június 25. és 28. között a Margitszigeten, a Budapest Essentials fesztiválközpontjában mutatják be a budapesti arcok portréit: fényképük és foglalkozásuk mellett mondataik is megjelennek.

A kiállítást a Budapest Essentials csapata szervezi a főváros népszerűsítése érdekében. A kezdeményezés mintája a www.humansofnewyork.com oldal: Budapest lüktetését is a benne élők szemszögén keresztül szeretnék bemutatni, de a személyes történetek mellett a jövőkép is nagyon fontos szerepet kap.

Amit köszönnek

#köszibudapest a rengeteg élményt, a megújuló köztereket, az állatkertből kiszűrődő gyerekzsivajt, a Kazinczy utca nyüzsgését, az ezerféle utcakövet, a sok kávét és hamburgert, a zsidónegyed tűzfalait, a szecessziót és a szocreált.

#köszibudapest a csupa színes karaktert, a színészeket, a zenészeket, a designereket és a képzőművészeket, a Szecskában sakkozó bácsikat, a ligetben piknikező családokat és a Madách téren gyülekező fiatalokat.

  • Megosztom