Hamarosan indul az új olvasottság-kutatás

Javában zajlik a megrendelői kör toborzása a Nemzeti Olvasottság Kutatáshoz. A projekthez november 20-ig kell a kiadóknak a lapok neveit leadni. Mint ismert 2011-től az Ipsos-GfK helyett a Millward-TNS páros méri az olvasottságot.

Finiséhez érkezett a projekt, túl vagyunk a tesztidőszakon – jelezte mai tájékoztatóján a Nemzeti Olvasottság Kutatással kapcsolatban Máth András projektgazda. A tesztmérésre, amelynek keretében 6 ezer embert kérdeztek meg, a harmadik negyedévben került sor, ennek értékelése jelenleg is tart.

Közben elkezdődött a megrendelői kör verbuválása is, a projekthez csatlakozó kiadóknak november 20-ig kell leadniuk a lapok neveit és november 26-ig kell jelezniük, hogy kívánnak-e csatlakozni a hamarosan felálló konzorciumhoz vagy sem. Minden MLE-tag, illetve az eddigi kutatást készítő Ipsos-előfizetők, illetve az ügynökségek is megkapták már az erről szóló tájékoztatást.

A Nemzeti Olvasottság Kutatás első adatai május 15-én jelennek majd meg. Hogy a kiadók mit várnak az új olvasottság kutatástól, arról a következő lapszámunkban bővebben is olvashatnak majd.

  • Megosztom