Hajdú Péter és Andy Vajna a bulvársajtóról

A Marketing&Media TOP25 Celeb listájának néhány szereplőjét kérdeztük arról, hogy milyen a viszonyuk a bulvármédiával, hogyan élik meg a sztárságot, hogyan bírják az újságírók rohamát és miben változott az életük attól, hogy híresek lettek. „Ma már arra törekszem, hogy minél kevesebbet jelenjek meg a bulvársajtóban” – nyilatkozta Hajdú Péter a bulvármédiával való kapcsolatáról. Andy Vajna amerikai tapasztalatairól is beszámolt, ott az adott ismert ember sajtósával egyeztetnek, és be is tartják, amiben megállapodtak.

 

Hajdú Péter

 

– Milyen a viszonya a bulvársajtóval?

 

– Kiszámíthatatlannak mondanám, ha egy szóval kellene jellemeznem.

 

– Fontos, hogy bulvárújságokban szerepeljen?

 

– Korábban fontos volt számomra, és tettem is azért, hogy minél többet szerepeljek, ma már viszont arra törekszem, hogy minél kevesebbet jelenjek meg a bulvársajtóban.

 

– Tudatosan használja a bulvárt?

 

– Igen, volt idő, amikor tudtam és akartam is tudatosan használni a bulvárt, mostanában sajnos ez nem sikerül.

 

– Van-e olyan, amit nehezen visel a bulvárújságírók részéről?

 

– Amikor a megkérdezésem nélkül születnek rólam cikkek, illetve amikor inszinuációkat, pletykákat tényként közölnek.

 

 

Andy Vajna

 

– Sokat van az USA-ban. Miben más a bulvármédia kint, mint Magyarországon?

 

– A bulvár az bulvár, bárhol is legyünk a világon. Magyarországon talán még mindig nincs ennek akkora hagyománya, ezért néha túlzásokba esnek az újságírók, és olyan dolgokat írnak le, amelyeknek még valóságalapja sincs, és mindezt bármilyen utánajárás, megerősítés nélkül teszik, mert így a legkényelmesebb. Amerikában az adott ismert ember sajtósával egyeztetnek, és be is tartják, amiben megállapodtak. Itthon ez néha úgy zajlik, hogy megállapodnak a sajtósaimmal valamiben, aztán végül mégsem tartják be a szavukat. Néha én magam is csodálkozom, hogy hol voltam és mit csináltam, vagy hogy például mennyibe került az esküvői öltönyöm.

 

– Eddig elsősorban a munkája miatt szerepelt az újságokban, az idén viszont a magánélete került előtérbe. Milyen érzés volt azt látni, hogy az esküvőjével egy egész ország foglalkozik?

 

– Nem tudom, miért ennyire érdekes a magánéletem a bulvármédiának, és nem is örülök neki, hogy ezzel foglalkoznak. Tisztában vagyok vele, hogy néha jó, ha inkább mondok egy-egy szót ebben a témában, de csak azért, hogy ne az újságírók fantáziájára bízzam a válaszokat. Egyébként pedig úgy gondolom, hogy a magánéletem csak azokra tartozik, akikkel szeretném megosztani.

 

– Ezt mennyiben volt más látni, mint a filmjeiről szóló cikkeket?

 

– Furcsa, de már kezdem megszokni, és nem idegesítem fel magam, ha valami őrült butaságot olvasok magamról. Természetesen van az a pont, amit nem hagynék, és beperelném az adott médiumot. Azt gondolom, hogy sokkal érdekesebb a filmes múltam és jelenem, a Magyar Nemzeti Filmalappal elért eredményeink, hogy sikerült újra beindítanunk a hazai filmgyártást. Minderre és arra, hogy kormánybiztosként ezt elindítottam és felügyelhetem, nagyon büszke vagyok. Szeretném, ha a médiát és az embereket ez sokkal jobban érdekelné, hiszen ennek ők is a részesei lehetnek.

 

További sztárinterjúkat olvashat a Marketing&Media magazin legújabb számában.

  • Megosztom