Gyurta Dani a lájkkirály

Az mmonline.hu utánanézett, hogy a Londonban sikereket elérő sportolóink hogyan teljesítenek a legnépszerűbb közösségi oldalon. Gyurta Dani a Facebookon is nagy sztár, de Berki Krisztián és Cseh László is igen népszerű.

Az jól látszik, hogy a rengeteg edzés, felkészülés mellett nem igazán van lehetőségük arra élsportolóinknak, hogy aktív közösségi életet éljenek a világhálón. A szurkolók azonban gondoskodnak arról, hogy megkapják az elismerést a legnagyobb közösségi hálózaton, a Facebookon is, hiszen szinte minden, eddig érmet szerző magyar sportolónak hoztak már létre profilt. Sőt, akadnak olyanok, akiknek nemzetközi profilt készítettek, hogy a nem magyar rajongók is könnyebben követhessék a kedvencekről szóló híreket.

 

A Facebook világában egyelőre a Like számít a legfontosabb mérőszámnak, így az mmonline.hu is annak járt utána, hogy az eddig Londonban érmet szerző sportolók közül ki, mennyi lájkot kapott. A 200 méteres mellúszás olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel ebben a kategóriában is kiemelkedik, igaz nem saját maga gondozza az oldalt, amelyen augusztus 8-án délelőtt már 28 ezernél is több lájkot kapott.

 

A Facebookon a második legnépszerűbb érmes sportolónk a szintén aranyérmet nyerő Berki Krisztián, aki 13 ezernél is több lájkkal bír, igaz szintén nem saját maga kezeli azt az oldalt, ahol ennyien kifejezték rajongásukat. Cseh László, bronzérmes úszónk azonban már a Facebookra is figyelmet fordít, igaz az utóbbi időben az olimpia miatt nem igazán gondozta oldalát, de így is 6000-nál több lájkot gyűjtött eddig. Van viszont egy rajongói oldala, ahol 11 ezernél is többen lájkolták már.

 

Cseh Laci után nagy szakadék következik, hiszen a 4. és az 5. helyen már ezer alatti lájkkal állnak sportolóink. A cselgáncsozók közül Ungvári Miklós 840, míg Csernoviczki Éva 706 lájkot gyűjtött azon az oldalon, ahol a legtöbben fejezték ki rajongásukat. A kalapácsvetésben aranyérmes Pars Krisztián 528, míg Szilágyi Áron, az első magyar arany szállítója 391 lájknál tart.

 

Lőrincz Tamás és Módos Péter birkózókról nem találtunk olyan Facebook oldalt, ahol lájkolták volna őket, de ha valaki rábukkan ezekre, akkor szívesen fogadjuk a kiegészítést.

 

Fontos megjegyezni, hogy az összeállítás során nem csak a saját kezelésű, hivatalos oldalakat vettük figyelembe, hanem a rajongók által létrehozott profilokat is. Mivel rendszerint ezekből is több akad, így mindig a legtöbb lájkot feltüntető profil adatát vettük figyelembe.

  • Megosztom