Gondban van a HTC

Az idei második negyedévben még tovább csökkent a gyártó árbevétele. A HTC nemrég a globális piac több mint 10 százalékát uralta, addig mostanra már a statisztikákba sem fér bele a vállalat.

Az idei második negyedéves jelentésből kiderült, hogy az HTC helyzete egyre csak rosszabbodik. A cég összesített árbevétele mindössze egyetlen hónap alatt 37,23 százalékos mérséklődést jelez, éves szinten pedig 77,41 százalékos a csökkenés.

Utoljára 2003 nyarán volt ilyen alacsony a gyártó árbevétele. Az idén eddig 544,6 millió dollár folyt be a céghez, ez 54 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

A cég a második negyedévre vonatkozólag ez 222,2 millió dolláros árbevételt és 68,3 millió dolláros veszteséget jelentett. Az idei első féléves eredményen persze segített az 1,1 milliárdos Google-felvásárlás, ami összesítésben 621 millió dolláros nyereséget jelentett az év első felére.

Az HTC termékei szinte eltűnnek a piacon. Bár a VR-piacon meghatározó a Vive headset, a szektor nem elég nagy ahhoz, hogy fenntartsa a vállalatot. Egyesek attól tartanak, hogy az HTC kénytelen lesz kiszállni a mobilpiacról – írta az origo.hu.

  • Megosztom