Furcsa produkciók a Csillag Születik válogatóján

Az RTL Klub népszerű tehetségkutatójában bárki kipróbálhatja magát. És ki is próbálja…

A Csillag Születik3 második válogatásán sem lehetett zavartalan a zsűri öröme, ugyanis két lenyűgöző produkció között magabiztos antitalentumok is színpadra léptek – olvasható a műsor hivatalos weboldalán. A visszautasított jelentkezők között a házi kedvencek domináltak, egy lány a kutyájával érkezett, egy olyan kutyával, amelyik parancsra hempergett a földön, majd mellső lábait a gazdi vállára téve igyekezett felidézni a házibulik kedvenc műfaját, a lassúzást. Bár a közönség díjazta a cuki bemutatót, a zsűrinél esélye sem maradt a párosnak, ahogy később a madarak sem segítettek „kiképzőiken”. A hastánc is népszerű kategóriának számított, az egyik induló egy kígyót tekergetett maga körül, de a hüllő láttán nemcsak a zsűri tiltakozott, hanem Ördög Nóra is, aki sikítva menekült a színpad széléről.

 

A Három Királynő névre hallgató hastáncos trió saját műfajában színvonalas előadást mutatott be a közönségnek, de Szirtes Tamás szerint ez a produkció is csupán az „igen, igen, na de nem” kategóriába fért bele – írja a csillagszuletik.rtlklub.hu. Majd megérkezett a Mostanság Zenekar, mely furcsa, elvont stílusával szeretett volna bejutni a következő fordulóba, de az énekes szemforgatási képességén kívül más nem maradt meg a közönségben az előadásból. Hernádi Judit szerint nem ők az egyetlen zeneellenes zenekar, de amit mutattak, az nem volt elég az igen szavazatok megszerzéséhez. Üvegrepesztő hangú énekes-jelöltekből soha nincs hiány egy tehetségkutatóban, de ritka az olyan 10 éves kislány, aki Edith Piaf-dallal próbálkozik, miután közli, hogy nagyon szeretne sztár lenni és 22 évesen mexikói szappanopera-színésznőként hírnevet szerezni. Vad Virágnak, alias Wirdzsynek azonban álmai megvalósításával még várnia kell.

 

A túl fiatal reflektorfényre vágyók mellett akadt olyan jelentkező is, aki 55 évesen szeretett volna kitűnni a tömegből – olvasható a csillagszuletik.rtlklub.hu-n. Rózsási Piroska többnyire halandzsából álló prózai előadása inkább mosolyt fakasztott, mint elismerést, így elszállt – saját bevallása szerint – élete utolsó lehetősége. De az igazi „sokkot” Vörös Péter váltotta ki, aki magyar népviseletben lépett színpadra, hogy előadja saját szerzeményét, ami kétsornyi dalszövegből, egy csipetnyi szájharmonikából és gumiszerű mozgásból állt. „Hogyha a párduc felemeli a talpát, akkor fog eljönni az isteni igazság.” Ezt dalolta Péter, amire Fáy Miklós csak ennyit mondott: most az emberi igazság ideje jön el és nemmel szavazott. A rendhagyó „kategória-mixet” Szirtes tanár úr tovább engedte volna, de egyedül maradt pozitív véleményével. Vörös Péter saját elmondása szerint torok-csakrából énekelt és többszöri újjászületésének eredményeképp tudta összehozni ezt a sokrétű előadást. Ahhoz azonban még szüksége lett volna egy-két adottságra, hogy a zsűri útjára bocsássa a Csillag Születik3 következő fordulójába.

  • Megosztom