Ez kerülhet milliárdokba a BKV-nak

Évente 3-3,5 milliárd forinttal növelheti a BKV-buszok kiszervezése a közlekedési vállalat költségeit – derül ki abból a levélből, amelyet Várszegi Gyula, a BKV igazgatósági elnöke írt Tarlós István főpolgármesternek a Figyelo.hu értesülése szerint. A fővárosi fideszesek szerint azonban a legolcsóbb megoldást választanák a buszok kiszervezésével.

 

A hétfőn megjelent cikk szerint további 5-600 millió forint egyszeri költséget jelentene a mintegy 500 buszsofőr és szerelő végkielégítése – derül ki az MTI tudósításából.

 

Az internetes portál szerint Tarlós István – értesülve a magas finanszírozási költségekről – kemény hangvételű levelet írt Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának, a busztender ügyét pedig a Fővárosi Közgyűlés elé vitte, miután szerinte nem lesz pénz a buszok kiszervezésére.

 

Várszegi Gyula levelében arra figyelmeztette a főpolgármestert, hogy teljesen ellehetetlenül a BKV működése, ha a közlekedési vállalat eredményt hirdet a 150 busz kiszervezéséről szóló tenderén. Várszegi Gyula állításait arra levélre alapozta, amelyet a BKV vezérigazgatójától, Bolla Tibortól kapott.

 

A helyzetet azonban másként látja a Fidesz-frakció, amelynek tagjai úgy vélik, mindenképpen új buszokra van szükség, miután a régiek szervizelése többe kerül. A fővárosi fideszesek szerint a legolcsóbb megoldást választanák a buszok kiszervezésével.

 

A Figyelő idézi a főpolgármester Vitézy Dávidnak írt levelét is, Tarlós István a magas költségekkel kapcsolatban úgy fogalmaz: “ne keressen formális kibúvókat, mert az önkormányzat költségvetési biztonságán túl Önnek is érdeke, hogy felelőtlen, értelmezéseken alapuló, komoly mértékű kötelezettségvállalások ne történjenek” – olvasható az MTI beszámolójában.

 

  • Megosztom