Erősen búcsúztak a TV2 műsorai

Az RTL Klub valamelyest megérezte a Farm hiányát, de összességében így is nyerték a hetet. A TV2-n a Kismenők és A Nagy Duett is nagyon erős nézettséggel búcsúzott, így az övék lett a hétvége. Hajdú Péter műsora a korábbinál magasabb közönségarányt ért el, de még ezzel együtt sem szerepelt túl jól, nem úgy az RTL Híradó, amely növelte előnyét a Tényekkel szemben.

Az elmúlt héten csökkent az RTL Klub és a TV2 nézettsége közötti különbség – a 18-49 évesek körében és főműsoridőben. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy az RTL Klubon már előző héten kifutott a Farm című valóságshow, miközben a TV2-n csak a múlt hétvégén zárul a Kismenők és A Nagy Duett évadja. Az RTL Klub heti átlagban 18,7, a TV2 pedig 14,7 százalékos közönségarányt ért el. Ez kereken négy százalékpontos különbség. Egy héttel korábban ugyanez a differencia még 9,1 százalékpontot tett ki.
Hétköznap erősebb volt az RTL Klub, ugyanis a közönségarányuk átlagosan 20,8, a TV2-é pedig 11,5 százalékot tett ki. A hétvégén viszont nagyot nyert a TV2: szombaton 17,1-14,0, vasárnap 25,4-13,6 arányban verték az RTL Klubot.

Erősödött az RTL Híradó
Az egyes műsorokat nézve külön is érdekes a 18 órakor kezdődő híradók versenye. Egy héttel ezelőtt arról számoltunk be, hogy kissé erősödött a Tények és heti átlagban három százalékpontnyira megközelítették az RTL Híradót. A múlt héten viszont ismét odatette magát RTL Híradó, hiszen 21 százalékot produkáltak, miközben a Tények 16,2 százalékot. Azaz 4,8 százalékpontra nőtt a két hírműsor közötti különbség.

Az RTL Klubon a hírműsor utáni sávba visszatérő Fókusz 19,8 százalékos share-t ért el. Ez szép eredmény, de a Farm a korábbi hetekben masszívan 20 százalék felett teljesített. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt pedig hozta azt, amit megszokhattunk tőlük, azaz kifejezetten magas – 22,3 és 22,9 százalékos – heti átlagos közönségarányokat.

vilibacsi1

A TV2-n továbbra is nagyon jól teljesített a Drágám, add az életed című műsor, átlagban 18,2 százalékos közönségarányt produkáltak. Ez növekedést jelent, hiszen egy héttel korábban 16,6 százalékot értek el. Mindkét eredmény bőven a TV2 csatornaátlaga felett van, így ezzel a műsorral még jó eséllyel találkozhatunk a jövőben is. A Jóban Rosszban című szappanopera viszont 10,7 százalékot hozott össze, ami alacsonyabb a TV2 hétköznap esti átlagánál.

Vasárnapi rekord
Szombaton a TV2-n sugárzott Kismenők egész jó, 18,5 százalékos közönségaránnyal búcsúzott. Ezzel párhuzamosan az RTL Klubon az 1 perc és nyersz ismétlés 11,3 százalékot, a Tan-túra című film pedig 13,9 százalékot produkált.

Vasárnap A Nagy Duett brutálisan jó eredményt ért el. A műsor közönségaránya 32,5 százalék volt, ami a TV2 csatornaátlagának több mint a duplája. Ezzel A Nagy Duett a 18-49 éveseknél és a teljes lakosságnál is a hét legnézettebb műsora lett. A kereskedelmi célcsoportnál ez 511 ezres, a teljes lakosságnál pedig 1,58 milliós nézettséget jelent.

A Nagy Duettet követően műsorra tűzött Showtime Hajdú Péterrel viszont továbbra sem szerepelt valami jól. Ahhoz képest, hogy a létező legerősebb felvezetőműsort kapta a produkció, csak 12 százalékos közönségarányt értek el a 18-49 éveseknél. Hajdú Péter műsorának első három adása 17,1-13,4-9,9 százalékos közönségarányt hozott. Tehát ha hiperoptimisták akarunk lenni, akkor az utolsó adásnál látszódott némi növekvő tendencia, de ez jó eséllyel inkább abból adódott, hogy A Nagy Duett is jobb nézettséget ért el.

A mostani héttől részben, a jövő héttel pedig teljes egészében kezdetét veszi a Nagy Nézettségi Felfordulás, ugyanis a labdarúgó Európa Bajnokság révén állandó főműsoridős tényezővé lép elő az M4 Sport. Borítékolható, hogy ennek az RTL Klub és a TV2 egyaránt kárvallottja lesz nézettségi szempontból. Inkább csak az a kérdés, hogy melyikük fog kisebbet bukni.

A tíz legnézettebb műsor a 18-49 éveseknél:
topnezettseg22het1849

A tíz legnézettebb műsor a teljes lakosságnál:
topnezettseg22teljes

Heszler Róbert

Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés
Megjegyzés: amennyiben külön nem jelezzük, akkor az adatok a 18-49 évesekre vonatkoznak és magukban foglalják az időeltolásos tévézést. Főműsoridő alatt a 19:00 és a 23:00 közötti időszakot értjük.

  • Megosztom