Eladták az Árukereső.hu-t

Új tulajdonosa van az Árukereső.hu-nak, az árösszehasonlító oldalt a prágai székhelyű Rockaway csoport vásárolta meg Daniel Křetínský, Patrik Tkáč és a PPF Group pénzügyi támogatásával. A magyar oldal mellett a Compari.ro és a Pazaruvaj.com árösszehasonlító oldalakat is megvették a Naspers csoporttól.

 

A felvásárlással a Rockaway csoport újabb jelentős lépést tett céljának megvalósítása felé, azaz hogy az e-kereskedelem vezető szereplőjévé váljon a régióban – derül ki a cég közleményéből. „Ez egy több okból is jelentős ügylet, mivel az Árukereső.hu, a Compari.ro és a Pazaruvaj.com megvásárlásával további lépéseket tettünk a vezető piaci pozíció megszerzése érdekében. A Rockaway csoport rendkívül gyors növekedéssel rendelkező piacokon üzemelteti árösszehasonlító oldalait, melyek a jövőbeli, cégcsoporton belüli tudás- és tapasztalatmegosztás révén még gyorsabb növekedést, még jobb felhasználói élményt érhetnek el” – nyilatkozta Jakub Havrlant, a Rockaway csoport vezérigazgatója.

 

A Rockaway csoport tulajdonában álló Heureka árösszehasonlító platform piacvezető pozíciót tölt be a cseh és a szlovák piacon. A magyar Árukereső.hu, a román Compari.ro és a bolgár Pazaruvaj.com megvásárlásával további 3 ország piacvezető árösszehasonlító portálját vásárolta meg.

 

Az Árukereső.hu Magyarország piacvezető árösszehasonlító oldala, egyben online vásárlási kalauza, amely 2004 óta több millió vásárlásban segítette a felhasználókat. Látogatói jelenleg több mint 2300 webáruház 8,1 millió ajánlata közül válogathatnak az oldalon.

 

„Az Árukereső.hu célja továbbra is a piacvezető pozíciójának megerősítése, a hazai e-kereskedelem fejlődésének elősegítése, továbbá a partner webáruházaknak és a felhasználóknak nyújtott szolgáltatás színvonalának folyamatos fejlesztése” – nyilatkozta Rácz Csaba, az Árukereső.hu ügyvezetője.

  • Megosztom