Egyelőre bukás a Másfélmillió lépés remake

A fiatalabbakat teljesen hidegen hagyta, de a teljes lakosság körében sem szerepelt jól a köztévé saját gyártású sorozata.

Műsorra tűzésének első hetében finoman szólva sem teljesített túl jól a Másfélmillió lépés Magyarországon című, bő 30 évvel ezelőtti természetfilm-sorozat alapján készült műsor. A Bayer Zsolt és Nemes Tibor által készített produkció kapcsán már múlt héten negatív kritikákat lehetett olvasni. Egyelőre a Port.hu-n fellelhető nézői véleményeket összesítő oldalon sincsenek elragadtatva a sorozattól azok, akik nézték, hiszen az elérhető 10 pontból eddig pusztán 3,5-ös átlagot ért el eddig.

A „Másfélmillió lépés Magyarországon – 32 év múlva” című műsor első heti nézettsége is visszatükrözi ezeket a véleményeket. A produkciónak sikerült az M1, amúgy sem túl magas csatornaátlaga alatt maradni. A 18-49 éves nézőknél az egy műsorra jutó átlagnézettség 24 ezret tett ki, 2,8 százalékos közönségarány mellett. A teljes népességen belül az átlagos nézőszám 121 ezer volt, ennél a célcsoportnál 4,5 százalékos közönségaránnyal zárta a hetet a természetfilm-sorozat.

A korábbi héten az M1-en, ugyanebben az időpontban a Balatoni nyár című műsort adták, ami mind a 18-49 évesek, mind a teljes lakosság körében jobban szerepelt, mint a Másfélmillió lépés. A balatoni műsor 36 ezer, illetve 130 ezres átlagos nézőszámot ért el, 4,4 és 4,8 százalékos közönségarány mellett.

Az eredeti
A Wikipedia szerint a Másfélmillió lépés Magyarországon egy nagy sikerű gyalogos országjáró ismeretterjesztő televíziósorozat volt. A stáb két évnyi előkészítő munkát követően, 1979. július 31-én indult neki az Országos Kéktúra megtételének annak akkori keleti végpontjától, a Nagy-Milictől. A túra összesen több mint ezer kilométer megtétele után az Írott-kőnél végződött.

  • Megosztom