Csatornát vált a Totalcar

Ősztől a TV2 helyett a megújuló DoQ csatorna fogja adni az autós tévéműsor legújabb adásait.

Az mmonline információi szerint az őszi szezonban az IKO érdekeltségébe tartozó DoQ csatorna műsorán lesz látható a Totalcar tévéműsor. Némi szünet után a Totalcar tavaly ilyentájt kerül újra képernyőre, eleinte a vasárnap, majd a kedd esti műsorsávban. Megkeresésünkre idén nyáron alapvetően pozitívan nyilatkoztak a TV2-nél az autós műsorról. „A Totalcar egy kultuszműsor, ami imidzs szempontjából nagyon fontos a TV2-nek. A nézők szeretik a brandet és a két műsorvezetőt, a Winkler-Bazsó párost, akik nagyon jól működnek együtt. Bár egy rétegműsorról van szó, ami ráadásul a késő esti sávban fut, elégedettek vagyunk a nézettségével” – említette akkor Kiss Péter, a TV2 programigazgatója. Igaz, hozzátette azt is, hogy a műsor őszi folytatása a szponzoroktól függ.
A tavaszi szezonban a Totalcar egy-egy adását a 18-49 éveseken belül átlagosan 100 ezren, a teljes lakosságnál pedig 200 ezren kísérték figyelemmel. A késő esti időpont miatt viszont sokan az interneten nézték meg az adásokat, az Indavideóra feltöltött részek további 40-50 ezres nézőszámot produkáltak.

A csábító
A DoQ kábelcsatornát a Rákosi Tamás érdekeltségébe tartozó IKO működteti. A csatorna a reklámidejét értékesítő R-Time honlapja szerint 978 ezer háztartásban érhető el. Azonban miután az elmúlt éveben sok újdonságot nem sugároztak, a nézőszámuk meglehetősen megcsappant. Szeptember első hetében a 18-49 évesek körében pusztán 0,1 százalékos heti közönségarányt ért el a televízió.
Az IKO-nál még a nyáron jelentették be a DoQ őszi megújítását, ami nem csak az arculatot, hanem a műsorstruktúrát is érinti. Ennek keretében már nem csak dokumentumfilmeket, hanem szórakoztató tartalmakat is műsorra tűznek, magyar műsorokat és kevesebb ismétlést ígértek. A DTV News-on az újdonságok között pedig elsőként említik Bazsó Gábor és Winkler Róbert autós műsorának új részeit. Megkeresésünkre Bazsó Gábor sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a csatornaváltás hírét.

Fizet az IKO
Mindenesetre az mmonline úgy értesült, hogy a TV2 – ahol a tévéműsor 2002-ben elindult – és a Totalcar útjai valóban elválnak. A műsort továbbra is az OMG Visuals fogja gyártani, ám információnk szerint a finanszírozási konstrukció más lesz, mint a TV2-nél. Immár nem a műsor készítőinek kell szponzorokat felkutatniuk, mert az IKO kifizeti a gyártás költségeit. Nyilván nem önzetlenül, ugyanis a Totalcar jelentős érv lehet az IKO számára a kábeltársaságokkal zajló őszi tárgyalások során, így akár még nőhet is a DoQ által elért háztartások köre.

A Totalcar eddigi tévéadásait itt nézheti meg.


Tags: ,

  • Megosztom