Büntetett a Médiatanács

Öt médiaszolgáltatóval szemben felhívással élt, míg harminchatra pénzbírságot szabott ki heti ülésén a Médiatanács. A döntéseket a műsorkvóta teljesítésének ellenőrzéséhez szükséges, a törvényben előírt havi adatszolgáltatási kötelezettség hiányos, késedelmes megküldése vagy teljes elmaradása miatt kellett meghozni, a 2016 júniusa és decembere közötti időszakra vonatkozóan.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa lezárta és összegezte a 2017 februárjában megindított hatósági felügyeleti eljárásokat a 2016. júniustól decemberig terjedő időszakra lefolytatott adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére vonatkozóan. A Médiatanács a kötelezettség megsértése miatt felhívással élt egy-egy körzeti, illetve kisközösségi rádióval, egy körzeti és két helyi televízióval szemben, továbbá pénzbírság megfizetésére kötelezett öt helyi/körzeti, négy kisközösségi és hét közszolgálati rádiót, illetve tizenöt helyi, négy körzeti, illetve egy országos televíziót. A pénzbírságok 12 ezer és 314 ezer forint között mozogtak.

 

A testület a d1 Tv médiaszolgáltatójának kérelme alapján indult jogvitás eljárásban megállapította, hogy a Magyar Telekom Zrt.-t a körzeti közösségi médiaszolgáltatás esetében továbbítási kötelezettség terheli, és a feleket műsorterjesztési szerződés megkötésére kötelezte. Az ügyben hozott határozat felülvizsgálata a közléstől számított harminc napon belül kérhető a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnál.

  • Megosztom