Majka bajba kerülhet

A műsorvezetőről kiderült: 2006 júliusában, vagyis lassan hat éve végrehajtást rendelt el betéti társasága ellen az APEH kelet-budapesti Igazgatóságának végrehajtási osztálya.

 

A cégbíróságokon vezetett cégjegyzékben szereplő információk alapján Majoros Péter ügye még mindig nyitva áll, ami azt jelenti, hogy több mint öt éve tartozik az NAV-nak (korábban APEH). Az államnak tartozni nem éppen kifizetődő dolog: egyrészt folyamatosan büntetések és hatalmas kamatok rakódnak az összegre, másrészt pedig ezt a restanciát nem felejtik el, mindig benne marad a rendszerben…

A rapper 2003-ban testvérével alapította a céget, amelyben ő bel-, fivére pedig kültagként szerepel. A bt. tevékenységi körében szerepelt többek között az alkotó- és előadó-művészet, hirdetés, fényképészet, rádió és televíziós műsorszolgáltatás. Egészen addig, amíg az APEH fel nem függesztette a működését.

Előfordulhat, hogy Majka jóhiszeműségének köszönheti a tartozását, hiszen ahogyan korábban a Blikk megírta, jó pár évvel ezelőtt Kótai Mihály bokszolóval nagy összegű kölcsönt adtak egy tehetősnek kinéző üzletembernek, aki végül meglépett a pénzükkel. Majkát akkor 4,5 millió forinttal rövidítették meg, a dologból pedig bírósági ügy lett. A férfi ugyanis azt állította, hogy Majkáék többször megfenyegették őt, ám ezt nem tudta bizonyítani. Egyéves tortúra után jogerős ítélet született, a zsarolással és önbíráskodással vádolt Majkáékat felmentették, ám a pénzüket azóta sem kapták vissza.

Nem csoda, hogy annyit aggódott ügye miatt a műsorvezető, hiszen akkor még senki sem sejthette, milyen problémái vannak, ha visszakapja a pénzét, bizonyára fedezni tudja majd az adósságát – írta a blikk.hu.

 


Tags:

  • Megosztom