Hajdú Péter feketelistára került?

Feketemunkásra bukkantak Hajdú Péter cégénél! A tévés éttermére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei csaptak le.

 

Hajdú vállalkozása jogsértést követett el a hivatal szerint, ezért az ellenőrök megtették a hivatalos bejelentést, a vizsgálat eredménye február 22-én lett nyilvános.

A TV2 Frizbi című műsorának házigazdája felkerült a NAV „szégyenlistájára”, arra, amelyen azon cégek és személyek neve szerepel, amelyek és akik feketén foglalkoztattak embereket, vagyis ahogyan a NAV oldalán szerepel: „be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók” – tudta meg a blikk.hu.

Hajdú Péter nem tagadta, valóban akadt egy kis gond az étterme körül, de állítja: nem dolgoztak nála feketén!

– Visszautasítom a feltételezést is! Nem dolgoztattam feketén! Volt és van munkaszerződése minden alkalmazottnak. Tavaly nyáron nyitottunk egy éttermet, ahová jó pár pincért, szakácsot és alkalmazottat fettünk fel. Az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteki dátummal keltezett, és a könyvelő csak hétfőn jelentette be. Ez a felszolgáló azon a hét végén nem dolgozott – mondta el Hajdú, aki igyekezett figyelni minden hivatalos dologra, mert tudja: minden újonnan nyíló éttermet ellenőriznek.

Ősztől jöttek az ellenőrzések nálunk is – mondta el Hajdú Péter, aki elárulta azt is: úgy emlékszik, 30 ezer forintos pénzbírságot kapott.

A NAV honlapján lévő nyilvános adatok szerint a tévés cége, a Frizbi Entertainment Kft. tavaly októberben vétett a törvény ellen, a jogsértést megállapító határozat pedig tavaly december 6-tól vált végrehajthatóvá. Hajdú állítása szerint már rendezett mindent, de akkor vajon miért van még mindig nyitva az „aktája” a NAV-nál?

Dr. Kamarás Péter ügyvéd elárulta: gyakran előforduló hibáról lehet szó, amely valóban feketén való dolgoztatásnak számít addig, amíg a bejelentés nem hivatalos.

– Jó párszor találkoztam már ilyen esettel, hogy a könyvelő péntek délután nem csinál semmit, és csak hétfőn jelenti be az új alkalmazottat – nyilatkozta a Blikknek Kamarás Péter. – Hiába nem dolgozik az az alkalmazott a hét végén, a bérszámfejtés és minden más már péntektől ketyeg, a munkabér péntektől válik esedékessé, vagyis azóta van állományban. Addig, amíg be nem jelentették hétfőn, nem volt hivatalos.

 

  • Megosztom