Hajdú Péter elkapná a jobbikost

A TV2 sztárja a netezők segítségével kapná el a melegtüntetés alatt rendőrkutyát rugdosó férfit.

„Ritkán szólok az állatok védelmében, de most megteszem. Aki meglátja azt a moslékot, aki fejbe rúgta a Kossuth téren azt a szegény rendőrkutyát, nyugodtan köpje le!” – idézi Hajdú Pétert indulatos facebookos bejegyzését a Bors. A TV2 műsorvezetőjének felháborodásában több százan osztoztak, gondolatait rengetegen megosztották ismerőseikkel. A tüntető, vélhetően Jobbik-szimpatizáns fiatalemberről több kép is felkerült az oldalára, de Hajdú ennél többet akar: megtalálni az elkövetőt.

„Vérlázító, hogy egy szájkosaras kutyát valaki fejbe rúg. Szerintem ez kimeríti az állatkínzás fogalmát, ez büntetőjogi kategória” – magyarázta a Borsnak Hajdú, akit állítólag ritkán látni ennyire dühösnek. „Felháborítónak tartom az esetet, nagyon örülnék, ha kiderülne, ki tette ezt. Aki segít a nyomára bukkanni, annak jutalmat ajánlok, még nem tudom, mit, de az biztos, hogy a nyomravezető ott lehet a Frizbi szezonnyitó adásának forgatásán” – tette hozzá.

A férfi ellen azóta állatvédő szervezetek is hajtóvadászatot indítottak. Hajdú Péter abban bízik, hogy a nagy médiaérdeklődésnek és a közösségi portál erejének köszönhetően eredményes lesz a keresés.

  • Megosztom