Győzike bajba került

Lekapcsolták a rendőrök Gáspár Győzőt, mert szlovák rendszámú Audival közlekedett. A zsaruk több órán át benntartották a rendőrségen Győzőt, majd 1,2 millió forintos bírságot szabtak ki rá.

 

A Blikk kérésére Győzike részletesen elmesélte a történteket. – Salgótarjánból igyekeztem Miskolcra az orvoshoz a pánikbetegségem miatt péntek délután, amikor megállítottak a rendőrök – idézte fel az esetet Gáspár Győző. – Elkérték az édesapám által bérelt szlovák rendszámú autó papírjait, átnézték a kocsit, majd úgy döntöttek, leveszik róla a rendszámot. Közben még két rendőrautó kijött. Két órán keresztül tartott a komédia. Abból viszont egy szó sem igaz, hogy letartóztattak, és bilincsben vittek el. Mert már ilyen hírek is keringenek a városban. Nem vittek be a rendőrségre.

Gáspár Győző nem érti, miért vették le a rendszámot az autójáról. – Azzal indokolták a döntést a rendőrök, hogy csak olyan ember közlekedhet szlovák rendszámú autóval, akinek szlovák lakcímkártyája van – tette hozzá Győző. – Ez azonban egy bérautó. Magyar állampolgárként pedig onnan bérelek autót, ahonnan akarok. A mai világban cseppet sem mindegy, hogy 90 vagy 150 ezer forintért bérel valaki kocsit. Elém tettek egy papírt, amelyben az állt, hogy elismerem-e, hogy bűncselekményt követtem el. Természetesen nem ismertem el. Nálam volt a bérleti szerződés magyar nyelvű fordítása, és egy meghatalmazás is, hogy használhatom. A tulajdonos pedig egy szóval sem mondta, hogy nem közlekedhetek vele. – Két rendőr ugyanabba a konditerembe jár, amelyikbe én. Azt mondták, ez a bűncselekmény 1,2 millió forintomba fog kerülni. A semmiért fizessek? Inkább felajánlom rákos, leukémiás beteg gyerekeknek ezt a pénzt. Az autót bérbe adó cég igazgatója nem hagy cserben. Azt mondta, hétfőn felkeresi a hatóságokat, és elrendezi az ügyet.

A Blikk megkereste a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesét, hogy megtudjuk, hol tart az ügy, és milyen büntetésre számíthat a show-man, de csak későbbre ígértek tájékoztatást.

 


Tags:

  • Megosztom