Bíróság elé kerül az RTL Klub sztárja?

A véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet, de csak addig, amíg az, amit mond, nem sértő, bántó, vagy megalázó. Nagy Feró szombati megjegyzése még a jogászokban is kétséget ébresztett.

 

Nagy Feró keményen kritizálta a versenyzőket az X-Faktor szombati válogatóján. Az egyik 18 éves lánynak olyan keményen beszólt, hogy amiatt még a nézők egy része is felhördült.

„Annyira baba csaj vagy, ne égesd már magad! Gyere ki, rázd meg kicsit a csöcsöd és jó az egész. Hagyd a fenébe, nem való neked” – mondta Feró, miután Nóra elénekelte a dalát. A tanulólány láthatóan nagyon zavarban volt, könnyeivel küzdött.

A Hír24 dr. Hyross Virág ügyvédet arról faggatta, lehetnek-e esetleg jogi következményei a mentor nem éppen kedves szavainak.

„A véleménynyilvánítás a mentorokat is megilleti. A szereplők azzal, hogy a kamerák elé álltak, vállalták, hogy kritizálhatják őket. Természetesen azonban a véleménynyilvánítás szabadságának is van határa. A kialakult bírói gyakorlat szerint egy véleménynyilvánítás nem lehet indokolatlanul sértő, bántó, avagy megalázó az eset valamennyi körülményének mérlegelése mellett” – mondta el dr. Hyross Virág.

Az eset után többen is azt mondták, Feró megalázta a lányt, akinek igenis bíróság elé kellene vinni az ügyet, már csak azért is, hogy a jövőben ilyesmi ne történhessen meg. Egyesekben ugyanis az is felmerült, hogy a zsűritag hirtelen kirohanásával nem a szakmai felkészültséget kritizálta, hanem női mivoltában alázta meg a fiatal lányt – írta a hir24.hu.

 

  • Megosztom