Átverték a műsorvezetőt!

Nemzetközi csalóbanda ejtette át Csisztu Zsuzsát, a műsorvezető félmilliót bukott az ügyön.

 

A bűnözők a Facebookon küldtek üzenetet a tévésnek, közölve: egy bizonyos Jorge Csisztu dollármilliomos Beninben, egy afrikai országban tüdőrákban elhalálozott. Az állítólagos elhunyt – így szólt az üzenet – aranykereskedő volt, és nem csekély, 10,5 millió dolláros (vagyis közel 2,5 milliárd forintos) örökséget hagyott a legközelebbi hozzátartozójára, amely épp a magyar műsorvezető. Hosszú nyomozás után ugyanis – állították a levélírók – sikerült az ügyben eljáró ügyvédnek, egy bizonyos Angela Dwemenának rábukkannia a Magyarországon élő Csisztu Zsuzsára, a kizárólagos örökösre.

Természetesen mindenről papírt kértem a levélírótól, aki közjegyzői okiratot, halotti anyakönyvi kivonatot, sőt még egy banki igazolást is küldött. Gyanakodtam, de meggyőzőnek tűntek a papírok – nyilatkozta a Blikknek Csisztu Zsuzsa, aki az első levélváltások után telefonon is konzultált az ügyvéddel, sőt később már egy José Carpenna nevű spanyollal is, aki magát bankigazgatónak adta ki. Ő azért került a képbe, mert az ügyvéd azt javasolta: Spanyolországban, egy bizonyos benini bank ottani kirendeltségén egyszerűbben hozzájuthat a hatalmas örökséghez.

Az ügyvéd azt mondta, hogy közjegyzői költségekre 12 ezer eurót (3,6 millió forintot) kellene fizetnem, de miután jeleztem, hogy nem áll rendelkezésemre az összeg, azt mondták, egy részét megelőlegezik. Közel 3 ezer eurót (910 ezer forintot) így is át kellett volna utalnom – folytatta a Csisztu, aki végül 2500 dollárt (vagyis 573 ezer forintot) küldött az ügyvédnek.

Csisztu már majdnem lefoglalta a Madridba szóló repülőjegyét, amikor ügyvédje, dr. Berényi András tudomást szerzett az ügyről, és azonnal lefújta az utazást. Azt javasolta ügyfelének, hogy forduljanak a Nemzeti Nyomozó Irodához, mert gyanúja szerint egy csaló bűnszervezet áldozatául esett Zsuzsa. Ezt követően megtették a feljelentést, amelyben részletesen leírták, milyen módon férkőztek Csisztu bizalmába a hétpróbás csalók – írta a blikk.hu.

 

  • Megosztom