Bringázásra buzdít az EU

„Bringázz a suliba” címmel zajlott az Együtt Európáért Alapítvány kampánya, melynek keretében május 29. és június 8. között 10 napon át több száz diák pattant bringára és érkezett az iskolába szülei autója vagy a tömegközlekedés helyett. A kampány ősszel folytatódik.

„Bringázz a suliba” címmel indított kampányt az Együtt Európáért Alapítvány, az „Együtt a fenntartható életmódért” projekt (KMOP-3.3.4/A-10-2010-0049) keretei között. A kampányon belül, szelektív hulladékgyűjtés valamint a csapvíz fogyasztásának ösztönzése mellett az Alapítvány kiemelt feladata a kerékpározás népszerűsítése az óvodás és általános iskolás korosztály körében. Az Alapítvány hosszú távú célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése. A projekt helyszíne a Közép-magyarországi Régió, azon belül is Budapest, illetve annak négy, szomszédos kerülete (a 7., 14., 16., és 17. kerületek), valamint Tatárszentgyörgy község iskolái.

 

A „Bringázz a suliba” kampány célja a biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése a 4-14 éves korú gyerekek körében. Azok a tanulók, akik május 29-e és június 8-a között legalább hat alkalommal biciklivel érkeztek az iskolába, ajándékot kaptak. A biztonságos közlekedésre nevelés részeként az Alapítvány Bringa Rally rendezvényeket is tartott, ahol a résztvevők rövid KRESZ oktatást kaptak, majd közlekedésbiztonsági pályán, számos ügyességi elemből, közlekedési jelzőtáblákból, jelzőlámpából, bójákból álló pályán bizonyíthattak.

 

Az eseményről a kampányban érintett iskolákban kihelyezett plakátok tájékoztatták a nebulókat. A több száz lelkes résztvevőt látva az Alapítvány idén ősszel tovább folytatja a kampányt.

  • Megosztom