Behálózná a vidéket a Metropol

Vidéken terjeszkedik hamarosan a Metropol. Az mmonline.hu információi szerint 40 városban jelenik meg az ingyenes újság heteken belül.

Komoly konkurenciát kaphat vidéken a Blikk. Lapunk egyelőre meg nem erősitett információi szerint meg áprilisban nagy dobásra készül a Metropol, amely 40 vidéki városban készül megjelenni.

 

A Metropol kiadójánál egyelőre nem kívánták kommentálni a hírt. Lapunk azonban megbízható forrásból úgy értesült, hogy Budapest és 19 megyeszékhely után igazi országos lappá válna az egyetlen ingyenes közéleti napilap azzal, hogy több tucat hazai nagyvárosban válik elérhetővé. Ezzel eddigi 300 ezres terjesztési példányszáma vélhetően jelentősen emelkedik majd.

 

Vidéken jelenleg a Blikk bír a legnagyobb erővel az országos napilapok közül, a bulvárújságon kívül még a megyei napilapok számítanak jelentős tényezőnek ezen a piacon. A Metropol terjeszkedés mögött az állhat, hogy a lap kiadója az elmúlt években kifejezetten jó üzleti eredményeket produkált: a kiadó árbevétele a legutolsó hivatalos adatok szerint 2010-ben meghaladta a 2 milliárd forintot, nettó eredménye pedig közel 100 millió forint volt. A Metropolnál időközben tulajdonosváltás is történt, tavaly a Megapolis Media vásárolta meg a lapot a svéd anyacégtől. Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.

  • Megosztom