Az origo volt vezére a közmédiánál

Vaszily Miklós, az Origo Zrt. Sáling-ügy után nem sokkal távozó vezérigazgatója lesz április 15-től az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese. Feltéve, hogy Karas Mónika médiatanácsi elnök áldását adja a kinevezésre.

A pozíció mostanáig betöltetlen volt, erre Szabó László Zsolt vezérigazgató javasolta Vaszily Miklóst – írja a hir24.hu. A kinevezésről azonban a törvény értelmében Karas Monika, a Médiatanács elnöke dönt.

Vaszily Miklóstól (képünkön) az MTVA azt várja, hogy az MTVA pénzügyi, vagyongazdálkodási, üzemeltetési és adminisztrációs tevékenysége hatékonyabbá, rugalmasabbá, gyorsabbá váljon, a gazdálkodás átláthatósága javuljon. Az üzleti folyamatok átszervezésével, a vállalati működés racionalizálásával az általa vezetett vállalatok a költséghatékonyság és eredményesség terén jelentős javuláson mentek keresztül – írja az MTVA.

A botrány után nem sokkal ment

Vaszily Miklós eddig az online média és kereskedelmi felületeket működtető vállalatok irányításával foglalkozott, tavaly novemberig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt. Országos hírnévre is szert tett, mivel távozását nem sokkal előzte meg az emlékezetes Origo-botrány, amikor a portál munkatársai egymás után jelentették be felmondásukat, követve Sáling Gergely főszerkesztőt, akinek egyes hírek szerint Lázár Jánosról írott tényfeltáró cikke miatt kellett mennie. Vasziliy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint egyébként az integrált tartalomfejlesztési stratégia előnyei mellett azt bizonygatta Sáling Gergő távozásakor egy szerkesztőségi értekezleten, hogy közös megegyezéssel ment el az Origo főszerkesztője, az nem politikai nyomásra történt, és nem volt köze a szerkesztőség Lázár János utazásáról közölt cikkeihez. Az ügyben a tulajdonos Magyar Telekom/Deutsche Telekom is vizsgálódott, ám a tényfeltáró bizottság munkáját összegző dokumentumot személyiségi jogokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra, de Christopher Mattheisen vezérigazgató a Marketing&Mediának idén januárban azt nyilatkozta, hogy leszűrték a tanulságokat a történtekből.

Vaszily: nem voltam az állam trójai falova

Vaszily Miklós a kinevezése kapcsán villáminterjút adott a cink.hu-nak. Szily László kérdésére, hogy nem fél-e attól, hogy a kinevezése után többen azt mondják majd, hogy Vaszily volt az állam trójai falova az Origo Zrt.-nél, a volt vezető azt mondta: “Ez a legnehezebb része a történetnek. De nem igazíthatom a lépéseimet ahhoz, hogy engem és az Origo-sztorit nem ismerő emberek mit gondolnak, ha egyszer a dolog tényszerűen nem igaz”. Arr a kérdésre, hogy miért vállalta el a közmédia vezetői tisztségét, Vaszily így felelt: “Több beszélgetés alapján úgy ítéltem meg, hogy az elvárt operacionális feladat ellátásra alkalmas vagyok.” Az interjúban szó esik Vaszily leendő feladatairól és arról is, hogy Szabó László Zsolt ajánlotta be a tisztségre.

Új gyártási igazgató és jogi osztályvezető az MTVA-nál

Ugyancsak az MTVA-val függ össze, hogy az MTVA vezérigazgatója április 1-jétől Sánta Györgyöt gyártási igazgatóvá, dr. Darida Dórát jogi osztályvezetővé nevezte ki. Magyar Péter eddigi gyártási igazgató vezérigazgatói tanácsadóként dolgozik tovább – írja ugyancsak a hír24.

  • Megosztom