Álláslehetőség Ómolnár Miklósnak

Schobert Norbert fitneszguru, az Update Zrt. vezérigazgatója a Facebookon jelentette be, hogy igazgatósági tagságot és kommunikáció vezetői állást kínál a Story és a Best magazin volt főszerkesztőjének. Azt nem tudni, hogy Ómolnár végül igent mondott-e az ajánlatra, mindenesetre az általa jegyzett utolsó Story magazint dedikálta Schobertnek, és közös fotót posztoltak.

Amióta megjelent, hogy megszűnik a munkaviszonya a szakmában nemes egyszerűséggel csak Bulvárkirályként emlegetett Ómolnár Miklósnak, a Story és a Best alapító-főszerkesztőjének, a magyarországi bulvárújságírás egyik megteremtőjének a Central Médiacsoport Zrt.-re átkeresztelt és felvásárolt Sanoma Media Budapestnél, óriási találgatás kezdődött a szakmában. Van, aki szerint nem kizárt, hogy Ómolnárt kérik fel a Blikk éppen megüresedett főszerkesztői posztjára (miután Murányi Marcell, az eddigi Blikk-főszerkesztő a Népszabadságot vette át). Újabb találgatásra adhat okot Schobert Norbert nemrég megjelent Facebook-posztja is.

Schobert ebben azt írja, hogy életében utoljára vásárolta meg a Story magazint, “már se benne nem akarok lenni és talán látni sem akarom, mert úgy érzem valaminek végérvényesen vége van.” Schobert hosszasan méltatta Ómolnárt, többek között azt írta: “16 év, sok száz millió példány, semmi mocsok, egy színes, érzelmes, minőségi, könnyed műfaj, a fél ország ezt olvassa. Annyi példány hetente, mint az egész szakma lapjai együttvéve. Miklós kezében született még a Best, benne volt, köze volt a Story TV-hez, a storyonline-hoz, Hír 24-hez. Sőt emlékszem arra is, amikor a Danubius rádió híres műsorvezetője volt, de én még a Kossuth rádióban is hallottam, mikor gyerek voltam” – dícsérte tovább Ómolnárt a fitneszguru, aki azt is írta, hogy Ómolnár “találta ki a Story-Ötcsillag díjat és szerintem csak miatta adta a nevét a Storyhoz meg az Érték-díjhoz Vitray Tamás, Bodrogi Gyula, Sztankay István, Presser Gábor és az LGT-sek, Huszti Péter és Szinetár tanár úr, Halász Judit,Tordai Teri, Demjén Ferenc, Antal Imre, Sztankay István, de én még Eszenyi Enikőre is emlékszem. Kossuth-díjasok, igazi nagy sztárok. Odaültek a Story-gálán Miklós elé az első sorba és támogatták, vele voltak, mert tudták, hogy jót akar. Újságíró és Jó Ember egyben. Szigorú, de korrekt és következetes, akire számítani lehet. Azért születtek a lapjaiban komoly interjúk, mert a sztárok Ómolnár Miklósnak szavaztak személyes bizalmat, aki ezzel soha nem élt vissza.Segített, tanácsot adott a kezdőknek is.”

Schobert konkrétan azt is tudni véli, hogy Ómolnárt “kirúgták. Így. Szó szerint. Fel is út, le is út, menj haza, de siess, kell a hely másnak.” A fitneszguru azt írja, hogy a Story Ómolnár nélkül olyan, mintha a Tibi csokiból kivennék Tibit, “vagy az Update-ből engem. Vicc.”

A poszt végén Schobert jelezte, hogy a munkanapja végén felhívta Ómolnárt és kérte, hogy legyen az Update Zrt. igazgatótanácsának tagja, kommunikációs igazgatója, “gazdagítsa tudásával inkább a mi cégünket”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Ómolnár igent mond-e. “Nagyon remélem, hogy a sok kiváló ajánlat ellenére igent mond” – írta Schobert, aki egyúttal megragadta az alkalmat, hogy kérjen egy dedikált Story magazint. “Nekem a legutolsót”.

  • Megosztom