A hétvégén már élőben adják a tehetségkutatót

Az elődöntőkhöz érkezett az MTVA és a Hagyományok Háza Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora, amelynek első élő adását március 8-án láthatják a nézők a Duna Televízióban. Az est házigazdái, Herczku Ágnes és Novák Péter szombatról szombatra a képernyők elé várja mindazokat, akik kíváncsiak a területi válogatókból továbbjutott 48 tehetséges szólista, zenekar vagy táncegyüttes előadására.

 

Az elmúlt nyolc hétvégén a területi válogatófilmeket láthatták a nézők, határon innen és túl, szakmai zsűri segítségével több mint ezer fiatal mérte össze tudását, elhivatottságát. Négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek – 12-12 produkció jutott tovább, az első négy adásban, azaz az elődöntőkben őket ismerhetik meg a nézők. A zsűri tagjai 2014-ben Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta, Kossuth-díjas énekes, Sebő Ferenc, Kossuth-díjas zenész, a zsűri elnöke, továbbá dr. Agócs Gergely, néprajzkutató, zenész és dr. Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin Néptáncszövetség elnöke.

 

2014-ben mind a négy kategória győztesét az OTP Bank jutalmazza 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további kettő millióval. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felajánlott 2-2 millió forintot egy határon túli és egy hazai kisebbségi produkciónak. Az OTP Bank emellett összességében további 2 millió forinttal jutalmazza a 2014-es évad legkiemelkedőbb produkcióit.

 

Azt, hogy kik a legjobbak és kiket juttathatnak a győzelemhez szavazataikkal az idén, hat hét múlva, április 19-én derül ki, a Fölszállott a páva 2014 döntőjében.

  • Megosztom